Demontage van oude kozijnen

Als eerste zullen de oude, bestaande kozijnen worden verwijderd. Eerst worden de glaslatten en het oude glas verwijderd en door ons afgevoerd. Daarna wordt met een resipro-zaag het oude kozijn ingezaagd, waarna het eenvoudig te verwijderen valt.
Dit alles gebeurt natuurlijk met de grootst mogelijke zorg, zodat er geen beschadigingen aangebracht worden.

Montage van de nieuwe kunststof kozijnen

Naast de traditionele montagetechnieken hanteert Gevellux ook het zogenaamde mechanisch monteren.
Juist de werking van kunststofproducten wordt zwaar onderschat waardoor er vaak complicaties ontstaan na verloop van de jaren. Met jarenlange ervaring past Gevellux een montagetechniek toe die het werken van de kunststofproducten op kan vangen.

Kunststof kozijnen worden volgens ‘droge’ methode beglaasd. Hierdoor is het vervangen van glas vrij eenvoudig en zonder al te veel bijkomende kosten uit te voeren.
Glaslatten worden door ons altijd aan de binnenzijde gemonteerd. Dit in verband met de inbraakwerendheid. De gemonteerde kunststof kozijnen worden na montage gecontroleerd en schoongemaakt.

Afwerking van de kunststof kozijnen

Voor de afwerking aan de binnenzijde maken wij gebruik van Progé binnenafwerking, deze bestaan uit vochtwerend MDF dat ommantelend is met een finish folie in kleur. Hierdoor behoeft het product geen nabehandeling en worden vele dure manuren van de schilder of stukadoor bespaard. Het product is, door de toepassing van MDF, zeer eenvoudig op maat te zagen. Montage is daardoor snel, schoon en efficiënt waardoor overlast voor de bewoners tot een minimum blijft beperkt. Het uitgebreide modellenprogramma biedt voor bijna iedere situatie een oplossing. Progé binnenafwerking geeft meerwaarde aan het kozijn! Alle producten zijn FSC gecertificeerd. Doordat dit materiaal een buitenkwaliteit heeft, zal ook de binnenafwerking niet gaan verkleuren. De binnenafwerking kan smal uitgevoerd worden, zodat er nog een gedeelte binnenmuur in het zicht blijft. De binnenafwerking wordt verlijmd aan de binnenmuur.

Als alle afwerkprofielen zijn aangebracht, wordt de naad tussen het profiel en het kunststof kozijn en de naad tussen het profiel en de binnenmuur afgekit in dezelfde kleur. Het aanbrengen van een nieuwe kunststof vensterbank, in vele kleurmogelijkheden, maakt de renovatie in zijn geheel af. Als de montage en de afwerking gereed zijn zal één van de monteurs met u het werk controleren.

Pas als alles naar wens is gaan de monteurs naar huis.
U achterlatend als een tevreden klant.